SAMEN

Gespecialiseerde naschoolse opvang

Kennis komen maken?
U bent welkom!

Afspraak maken

Voor basisschoolkinderen voor wie de reguliere BSO niet passend is, vanwege teveel prikkels, te weinig individuele aandacht of problemen op andere gebieden biedt SAMEN! een gespecialiseerde naschoolse opvang. Hierbij staat een ontspannende leerzame en fijne tijd centraal. Kinderen krijgen de ruimte om zichzelf te zijn en zich in alle rust te ontspannen en ontwikkelen. De gespecialiseerde naschoolse opvang wordt geboden op een agrarische plaats met veel (fysieke) ruimte voor ieder kind.

SAMEN! laat je groeien!

Ieder kind heeft andere behoeftes waaraan voldaan dient te worden om te ontwikkelen. Voor het ene kind is het van belang om vaker zichzelf op te komen en zichzelf te laten horen in de groep, terwijl het andere kind moeite heeft met het wachten op zijn of haar beurt en weer te impulsief kan reageren. Bij SAMEN! krijg ieder kind zijn of haar eigen plek om zo te groeien waar het gewenst is. Dit kan het aanleren van nieuwe vaardigheden, maar zeker ook het vergroten van kwaliteiten zijn.

Executieve functies

Executieve functies is een begrip wat overal, maar zeker op school veel terug komt. Het is van belang dat kinderen kunnen wachten op hun beurt, maar ook kunnen plannen, organiseren, reflecteren en reguleren van hun emoties. Het werken aan deze vaardigheden staat bij SAMEN! centraal.

Financiering

Financiering van de zorg wordt door de gemeente of de verzekering vergoed (PGB, WLZ, ZIN). Dit alles kunt u regelen via centrum jeugd en gezin of de huisarts.

Tips voor thuis met een kleuter in huis

18 maart 2020

In tijden als deze heb je elkaar meer dan ooit nodig. Waar mogelijk helpen wij dan ook graag. Aangezien iedereen z’n eigen kwaliteiten heeft, begrijpen wij dat er ouders met de handen in het haar zitten. Want wat te doen met die stuiterende kleuters thuis? en dat drie weken.. Om…

Lees verder

Ik ken Joëlle en Shally als twee enthousiaste en gedreven professionals die werken in het belang van het kind.

~

Jeugdzorgwerker Esra

Meer referenties