SAMEN

Samenwerking

Kennis komen maken?
U bent welkom!

Afspraak maken

SAMEN! heeft een nauwe samenwerking met verschillende disciplines. Het is een weloverwogen beslissing geweest om van SAMEN! geen multidisciplinair team te maken. Wij leggen jullie graag uit waarom!

Ieder kind is anders en zal dan ook een ander begeleidingstraject doorlopen. Wij vinden het zonde wanneer alle disciplines gefinancierd moeten worden op de momenten dat het niet nodig is. Zoals de meeste weten is het budget voor de Jeugdzorg niet ruim, dan kan er maar beter bewust mee om gegaan worden! 

Uiteraard is het wel zo dat bij ieder kind in ons voorschools traject een orthopedagoog of jeugdpsycholoog meekijkt. Dit om vanuit meerdere perspectieven weloverwogen keuzes te kunnen maken. Ouders/verzorgers kunnen hier iemand voor aandragen of er kan gebruik gemaakt worden van iemand die wij kiezen.

Het moet goed voelen!

Een ander, maar niet minder belangrijk argument is dat wij vinden dat de keuze voor een professional bij de ouder/verzorger hoort te liggen. Niets zo belangrijk als dat jij en je kind je fijn voelen bij iemand. En wanneer je een band hebt opgebouwd, wil je al helemaal niet dat het ophoudt wanneer de begeleiding stopt. Op deze manier kan de logopedie, ergotherapie, fysiotherapie of speltherapie voortgezet worden op het moment dat SAMEN! wellicht niet meer nodig is.

Tips voor thuis met een kleuter in huis

18 maart 2020

In tijden als deze heb je elkaar meer dan ooit nodig. Waar mogelijk helpen wij dan ook graag. Aangezien iedereen z’n eigen kwaliteiten heeft, begrijpen wij dat er ouders met de handen in het haar zitten. Want wat te doen met die stuiterende kleuters thuis? en dat drie weken.. Om…

Lees verder

Ik ken Joëlle en Shally als twee enthousiaste en gedreven professionals die werken in het belang van het kind.

~

Jeugdzorgwerker Esra

Meer referenties