SAMEN

SAMEN! laat je groeien!

Kennis komen maken?
U bent welkom!

Afspraak maken

Regelmatig horen wij voorbij komen dat een kind een ‘sociale vaardigheidstraining’ gevolgd heeft maar zonder succes. Wij vroegen ons af waar het mis ging. Want het principe van een sociale vaardigheidstraining is vrij duidelijk, om welke specifieke training het ook gaat, het doel is altijd het aanleren van diverse sociale basisvaardigheden.

Integratie is het sleutelwoord

Wat wij opmerkten is dat bij de meeste trainingen, de kinderen één uur intensief aan het oefenen zijn waarna ze weer vertrekken naar hun eigen omgeving. Op deze manier mis je de -naar onze mening- belangrijkste voorwaarde voor het aanleren van sociale vaardigheden. Namelijk integratie, een kind heeft het nodig om de geleerde vaardigheid te oefenen in echte situaties. Om de sociale vaardigheidstraining bij SAMEN! wel een succes te maken, pakken wij het anders aan!

Wij bieden kinderen op de woensdagmiddag sociale vaardigheidstraining met aansluitend begeleid spelen. Op deze manier kunnen de kinderen de geleerde vaardigheden direct spelenderwijs in de praktijk oefenen. Tevens biedt het de kinderen de kans om elkaar beter te leren kennen.

Wil je meer weten? Laat een bericht achter dan vertellen wij graag meer!

Wat je aandacht geeft, groeit. En dat gebeurt bij SAMEN! Dankjewel voor jullie begeleiding!

Ouders van een kindje bij SAMEN!

~

Meer referenties