SAMEN

Specialistische voorschoolse begeleiding

Kennis komen maken?
U bent welkom!

Afspraak maken

 

Begeleiding voor kinderen in de leeftijd van +- 2,5 tot 6 jaar

Wanneer een kind vier jaar wordt en zonder bijzonderheden ontwikkelt, gaat hij naar de basisschool. Maar wat nou als je kind zich anders ontwikkelt? Is de basisschool al de juiste plek? Bestaan er twijfels over een reguliere of speciale vorm van onderwijs?
Een hoop vragen, SAMEN! gaat graag samen met jullie op zoek naar de antwoorden.

Voor deze kinderen bieden wij specialistische voorschoolse begeleiding. In het ochtendprogramma wordt er onder andere geoefend met de schoolse vaardigheden. Ontwikkelingsgebieden als sociaal-emotioneel, cognitief, sensopathisch en fijne/ grove motoriek komen allemaal aan bod. Op deze manier krijgen wij een steeds beter beeld van de ontwikkeling van het kind. Ook werken wij samen met verschillende orthopedagogen, op aanvraag kunnen zij langs komen om de ontwikkeling van kinderen te bekijken en te bespreken. De lijntjes met scholen uit de omgeving zijn dan ook kort.

Samen kijken we naar de mogelijkheden

Begeleiding voor kinderen in de basisschoolleeftijd

In de middag biedt SAMEN! begeleiding aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Na schooltijd komen deze kinderen bij SAMEN! op een speelse manier werken aan hun doelen. De doelen worden aan de start van de begeleiding, samen met het kind, opgesteld.

SAMEN! biedt passende begeleiding aan kinderen met ontwikkelingsachterstanden en/of gedragsproblematieken. Ieder kind is uniek, waardoor de ondersteuningsbehoeften uiteraard erg kunnen verschillen. Wij bieden zo veel mogelijk begeleiding op maat. Bij ons staan ontwikkelingskansen en mogelijkheden voorop. De begeleiding vindt plaats in een veilige, uitdagende (speel) omgeving. Onze groepen bestaan uit maximaal 8 kinderen (met 2 jeugd- en gezin professionals) doormiddel van de kleine groepen is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. SAMEN! wil kinderen een veilige plaats bieden waar zij zichzelf kunnen zijn. Om deze veiligheid te waarborgen, bieden wij structuur en voorspelbaarheid. ‘Vaste’ gezichten vinden wij vanzelfsprekend.

 

 

Waarom specialistische begeleiding bij SAMEN!

  • SAMEN! ziet mogelijkheden
  • Kleinschalig
  • Begeleiding op maat
  • Bij een reguliere kinderopvang
  • De eerste en enige in Laarbeek

Wat je aandacht geeft, groeit. En dat gebeurt bij SAMEN! Dankjewel voor jullie begeleiding!

Ouders van een kindje bij SAMEN!

~

Meer referenties