SAMEN

Werkwijze

Kennis komen maken?
U bent welkom!

Afspraak maken

Structuur zorgt voor vertrouwen

SAMEN! werkt vanuit een visie waarbij veiligheid, warmte en structuur centraal staan. Om een zo veilig mogelijke plek voor een kind te creeëren maken wij veel gebruik van structuur. Door te structuren en visualiseren worden activiteiten overzichtelijk gemaakt. Het bieden van vaste gezichten vinden wij van grote prioriteit. Het geeft de kinderen houvast waardoor zij meer veiligheid ervaren.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen niet uit de eigen, vertrouwde omgeving gehaald worden. Om deze reden bieden wij begeleiding bij reguliere kinderen. Op deze manier kunnen de kinderen van SAMEN! begeleid (leren) spelen. Gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig is onze gedachtengang.

Positief blijven

SAMEN! denkt niet in labels en valkuilen. Wij houden het graag positief. Bij ons staan mogelijkheden, kansen en krachten voorop. Wij werken dan ook vanuit een positieve benadering.

SAMEN! vindt het bieden van vaste gezichten niet alleen belangrijk voor de kinderen maar ook voor de ouders. Ouders worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Hier houden wij niet van! Wij gaan voor persoonlijk, laagdrempelig contact. Schroom niet om contact met ons op te nemen. Bel mail, of kom langs. Bij ons ben je altijd welkom.

 

Sociale vaardigheidstraining

29 maart 2019

SAMEN! hecht veel waarde aan kwaliteit. Om deze reden volgen wij momenteel de cursus ‘Sociale vaardigheidstraining’ bij RINO in Amsterdam. In principe mag iedereen sociale vaardigheidstraining geven, echter zijn wij van mening dat wanneer je iets doet, je het goed moet doen! Tevens leer je tijdens de cursus een sociale vaardigheidstraining…

Lees verder

Ik ken Joëlle en Shally als twee enthousiaste en gedreven professionals die werken in het belang van het kind.

~

Jeugdzorgwerker Esra

Meer referenties