SAMEN

Werkwijze

Kennis komen maken?
U bent welkom!

Afspraak maken

Structuur zorgt voor vertrouwen

SAMEN! werkt vanuit een visie waarbij veiligheid, warmte en structuur centraal staan. Om een zo veilig mogelijke plek voor een kind te creeëren maken wij veel gebruik van structuur. Door te structuren en visualiseren worden activiteiten overzichtelijk gemaakt. Het bieden van vaste gezichten vinden wij van grote prioriteit. Het geeft de kinderen houvast waardoor zij meer veiligheid ervaren.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen niet uit de eigen, vertrouwde omgeving gehaald worden. Om deze reden bieden wij begeleiding bij reguliere kinderen. Op deze manier kunnen de kinderen van SAMEN! begeleid (leren) spelen. Gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig is onze gedachtengang.

Positief blijven

SAMEN! denkt niet in labels en valkuilen. Wij houden het graag positief. Bij ons staan mogelijkheden, kansen en krachten voorop. Wij werken dan ook vanuit een positieve benadering.

SAMEN! vindt het bieden van vaste gezichten niet alleen belangrijk voor de kinderen maar ook voor de ouders. Ouders worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Hier houden wij niet van! Wij gaan voor persoonlijk, laagdrempelig contact. Schroom niet om contact met ons op te nemen. Bel mail, of kom langs. Bij ons ben je altijd welkom.

Extra begeleiding in opvang

Wanneer je naast begeleiding ook op zoek bent naar kinderopvang voor een kind, bieden wij de mogelijkheid tot opvang met extra begeleiding.

Met verschillende gemeenten hebben wij een financiële samenwerking, deze samenwerking houdt in dat het ene deel, het deel van de kinderopvang, betaald wordt door de ouders(zij komen in aanmerking voor de WKO) en de andere helft, het begeleidingsdeel, wordt door de gemeente gefinancierd(via een indicatie.
Deze afspraken gaan altijd in overleg met betrokkenen.

 

 

Tips voor thuis met een kleuter in huis

18 maart 2020

In tijden als deze heb je elkaar meer dan ooit nodig. Waar mogelijk helpen wij dan ook graag. Aangezien iedereen z’n eigen kwaliteiten heeft, begrijpen wij dat er ouders met de handen in het haar zitten. Want wat te doen met die stuiterende kleuters thuis? en dat drie weken.. Om…

Lees verder

Wat je aandacht geeft, groeit. En dat gebeurt bij SAMEN! Dankjewel voor jullie begeleiding!

Ouders van een kindje bij SAMEN!

~

Meer referenties